tv program BHT1
06:45
Soko Wismar, igrana serijaZa vrijeme sanacije stana Eugena Thalera, arhitekta Michael Borgmann je, u podrumu zgrade, pronašao skelet star skoro 60 godina. Međutim, i Thaler, vlasnik stana, je pronađen mrtav.
07:30
Soko Wismar, igrana serijaPrije nego je sudski patolog dr. Helene Sturbeck pregledala tijelo preminulog, koje je pronađeno u sijenu, farmerka Irene Lueders je dala svoju stručnu dijagnozu. Navodno je skitnica, kojeg je i prije viđala na svom imanju, umro od alkohola. Ali, analiza daje ipak drugu sliku.
08:15
Robinja Isaura, igrana serijaAlvaro cijeli život sanja da će upoznati ženu svog života. Iako je dogovorio večeru na kojoj je trebao obznaniti zaruke sa Brancom, neočekivani susret u šumi će ga natjerati da preispita svoje planove. Malvina se vratila na imanje, a Leoncio čini sve kako bi je uvjerio da je voli.
09:00 Vijesti
09:15 Mama ostat ću s tobom, dokumentarni film
09:30 Mini school
09:45 Be Ha Te bebe
09:50 Mali princ, animirana serija
10:15
Novi klinci s Beverly Hillsa, serijaNaomi postane taokinja u vlastitom domu nakon što je zatoči pomahnitali g. Cannon. Cannon je namamio i Silver. Anniena i Dixonova sestrična Emily (Abbie Cobb u gostujućoj ulozi, Jonas) iz Kanzasa dolazi u grad u produljeni posjet, ali Emily ubrzo počne ići Annie na živce. Ivy doživi nezgodu za vrijeme surfanja i nije sigurna hoće li biti sposobna za natjecanje u surfanju. Adriannin svijet počinje se rušiti nakon što je pozovu u talk show da ispriča svoju stranu priče, a ondje se pojavi i gost ...
11:00
Osmanska vremena, igrana serijaPrinc Mehmet je usamljen i tužan. Murat i Rahman slijede tragove kako bi došli do crvene zmije. Patrona odlazi kod Ispirizade efendije, koji mu predlaže da se zajedno bore protiv štamparije Ibrahim-paše, jer su time oštećeni pisari. Patrona pristaje te organizuje pobunu. U to vrijeme se održava molitva za šejha Adburahmana i za Gondža Nigar. Muratu dobije anonimni poziv na dvoboj u hanu.
12:00 Dnevnik 1
12:25 Ekologika
13:00 Okruženje: Nezaposlenost, talk show
14:00 Vijesti
14:15 Točak, magazin
15:00 Portret savremenika
16:00
Kada čujem, ja vidim, dokumentarni filmHalid je rođen 1988. godine u selu Dolovi, opština Visoko, kao četrnaesto dijete u porodici Hajduković. Rođen je sa teškim oštećenjem vida, ali je već u ranom djetinjstvu počeo pokazivati izuzetan talenat za muziku. Priča o Halidovoj borbi da pobijedi hendikep i uprkos svemu ostvari svoj životni san.
16:30 BiH danas, informativni program
17:00 BH gastro kutak, kulinarski show
17:30
Dizajn, strana dokumentarna serijaMoris i Marsel, briljantni inženjeri i sjajni poslovni ljudi, počeli su 1916. raditi na projektu motocikla koji bi imao benzinski motor postavljen na prednjem točku, koji se pokreće stvaranjem trenja. Film nas vodi kroz istoriju slavnog bicikla s pomoćnim motorom. Motor koji tiho radi dopušta vam da uživate u zvukovima prirode i cvrkutu ptica. Ograničena brzina omogućava vam da uživate u ljepoti pejzaža i osjetite povjetarac na licu.
18:00
Konačno petakOvog petka, u goste kod Maje i Dejana stiže jedna od legendarnih pop ikona sa naših prostora - Sanja Doležal! O humanitarnoj misiji, kojom se pokušava približiti važnost redovnih pregleda i prevencije raka dojke, govori poznata bh kantautorica Maya Sar.
19:00 Dnevnik 2
19:35 Domaća lektira: Derviš Sušić „Uhode
20:00
Osmanska vremena, igrana serijaIbrahim Muteferika je izložen javnom linču od strane pobunjenika. Ibrahim-paša ga spašava sa svojim janičarima i uguši pobunu. Murat je teško ranjen. Salih ga pronalazi i odvodi kući, gdje ga njeguje Džanseza. Hatidže sultanija smatra da su ishitrene odluke Ibrahim-paše uzrok pobune. Sultan je ljut na Ibrahim-pašu. Od njega traži da mu objasni razloge pobune. Princ Mehmet je bolestan. Njegova majka bježi iz perzijskog dvora u Istanbul kako bi ga pronašla.
21:00 Dimenzija više, emisija iz kulture
21:30
Heroji iz sjenke, dokumentarni programVideo novinar BHT 1 Zoran Kubura napravio je dokumentarnu priču o ljudima koji svoj život rizikuju da bi spasili tuđi. Oni to rade besplatno, iz humanih pobuda, često i ne razmišljajući o posljedicama za njih same. Biti član gorske službe spasavanja ili biti spasilac uopšte, za te ljude je pitanje opredjeljenja i časti. Za njih ne postoji slobodan dan jer ljudski život nema cijenu. A šta ustvari znači biti spasilac i kakav je to način života, govore nam oni koji su već godinama tu „kad nas treba...
22:00 City Folk, magazin
22:30 Dnevnik 3
23:00
Vrijeme zločina, igrana serijaPolicijski agent pronađen je mrtav. Saradnici, porodica i prijatelji su šokirani i iznenađeni, ali nemaju informacije koje mogu pomoći istrazi. Ipak, stil života partnera ubijenog agenta privukao je pažnju istrage.
23:50
Osmanska vremena, igrana serijaIbrahim Muteferika je izložen javnom linču od strane pobunjenika. Ibrahim-paša ga spašava sa svojim janičarima i uguši pobunu. Murat je teško ranjen. Salih ga pronalazi i odvodi kući, gdje ga njeguje Džanseza. Hatidže sultanija smatra da su ishitrene odluke Ibrahim-paše uzrok pobune. Sultan je ljut na Ibrahim-pašu. Od njega traži da mu objasni razloge pobune. Princ Mehmet je bolestan. Njegova majka bježi iz perzijskog dvora u Istanbul kako bi ga pronašla.
00:40
Zulu, FilmJug Afrike, 1879. godine. Britanska vojska upravo je poražena od ratnika plemena Zulu u bici kod Isandlwana. Misionar Otto Witt (J. Hawkins) i njegova kći (U. Jacobson) saznaju za to tijekom plemenske ceremonije masovnog vjenčanja, kojoj prisustvuje i kralj Zulua Cetewayo (M. Buthelezi). Ohrabreni pobjedom, Zulu ratnici odluče napasti još jednu britansku postaju. Misionar i njegova kći javljaju vojnicima u postaji što se sprema i oni odmah započinju s pripremama za obranu. U postaji su dvojica p...
jučer | danas | sutra


TV program svih televizijskih kanala | tv-program.com.hr © 2010 - 2014.